Mette Norgaard

Børsen Columns Top 12

 

TOP 12 / 2012 - 17


Livets forrevne skønhed

Jeg har ikke været nede på Ground Zero i årevis. Og jeg har ærligt talt haft svært ved at forstå, hvorfor så mange danske besøgende i New York sætter kurs mod stedet. Måske fordi jeg dengang oplevede det hele pånært hold. Forleden gik jeg alligevel derned for at se det nye og meget omdiskuterede 9/11 museum – mindested, turistattraktion, gavebutik? Læs artiklen.


Bestyrelsesarbejde er ikke for svæklinge

idønningerne efter de store Enron og Worldcom-skandaler i2002 mente flere prominente erhvervsledere og professorer i USA,at der var behov for en videreuddannelse af bestyrelsesmedlemmer, i stil med advokaternes. Derfor slogStanfords Center for Governance sig sammen med detre businessskoler, Stanford, Chicago og Dartmouth, og stiftedeThe Directors’ Consortium. Læs artiklen.


Tid til tomgang

Det er tidlig morgen i Bilbao på mit første besøg i Baskerlandet. i døren til et bageri køber jeg varmt spelt brød og på markedet to tykke og stærke skiver zamoranoost. Jeg nyder min håndmad, mens jeg går langs floden ud til Guggenheim museet. Det er dejligt køligt, i det gyldne lysspejler museet sig i floden, og jeg sætter mig og suger indtryktil mig. Jeg har haft en higen efter sommerens fornemmelse af tidløshed, og først i dag kobler jeg fra. Det bliver en dag med tid til tanker om tempo, tidløshed og tomgang. Læs artiklen.


“Man får de investorer man fortjener”

“Hvordan tilpasser vi vores kultur, så den kan klare voldsom vækst?” CEO’en, der stiller spørgsmålet, står i spidsen for en global virksomhed med 18.000 ansatte, der hurtigt skal bevæge sig fra 11 til 15 mia. dollars i årlig indtjening. Vi er syv samlet til vores lille session, hvor den mest garvede CEO i mere end 20 år har styret en Fortune 500-virksomhed, mens den “grønneste” har knap et år på bagen i en lignende stilling. Her deler de udfordringer, dyrekøbte erfaringer og gode råd, som “intet siger mere om dine værdier end den første, du hyrer og den første, du fyrer, på dit eget hold”. En anden erklærer, at “hvis bestyrelsen blander sig så meget i din strategiproces, må du sige til dem, at de kommer til at se sig om efter en anden CEO”. Læs artiklen.


Kend dig selv

Hvor tit har du ikke siddet efter en afsindig travl periode og lovet dig selv at tage mere tid til familie, venner og interesser? Og hvor tit er det løfte så fordampet med telefonens første sitren? Læs artiklen.


Dallas Cowboys og drivkraften

Musikken dundrer, stemmen i højtaleren kører på fuld volumen, cowboypigerne hujer, unge mænd med lonestar-flag sprinter tværs over banen, og i en sky af ild, røg og raketter ankommer krigerne. i gigantisk HD står vi ansigt til ansigt med de hjelmklædte gladiatorer, applausen tordner, og alt omkring os brøler: vi er her kun for én ting – at vinde! Læs artiklen.


Det er sjovere både at vove og vinde

For nyligt satte jeg mig til rette på 5. række i 92nd Street Y, vores “forsamlingshus” på Upper East
Side, som havde budt to af tidens topnavne op på scenen. Læs artiklen.


Kører din værdikæde på skinner?

Her I New York har vi lige fejret Grand central Stations 100-års fødselsdag. De fleste kender den smukke Beaux Art-bygning med det skinnende marmor og stjernehimmelen. Her bevæger 750.000 daglige pendlere sig raskt gennem terminalen i en velkendt koreografi, som for dem blot er det første eller sidste led i en værdikæde, der bare skal fungere. Læs artiklen.


De utrolige ledere

Bogen “Becoming Steve Jobs” har fået masser af opmærksomhed herovre den seneste måned. Den fortæller historien om en mand, der blev i stand til at rydde sit eget ego af vejen og skabte et usædvanligt loyalt og driftssikkert ledelsesteam – og verdens mest værdifulde virksomhed.  Læs artiklen.


Jeg læser ikke ledelseslitteratur

Jeg læser ikke ledelseslitteratur,” svarede den store ledelsestænker Peter Drucker, da han engang blev spurgt. “Jeg læser Shakespeare.” Og således inspireret af Drucker indløste jeg for nylig billet til Shakespeares kongedramaer – Richard II, Henry IV og Henry V – som The Royal Shakespeare Company netop har opført under et gæstevisit hos Brooklyn Academy of Music (BAM). Læs artiklen.


Er du skarp på fremtiden?

20.000 mennesker meldte sig. 3.000 kom med, og derfor bruger jeg – og de øvrige 2.999 nysgerrige hoveder – nu hver uge et par timer på at træne. til hvad dog? Og hvorfor sætter jeg mig hver onsdag ned og svarer på seks nye spørgsmål; som f.eks “vil Rusland officielt annektere yderligere områder i ukraine inden 1. januar 2015?” og “Hvor mange europæiske banker vil ikke kunne leve op til Den Europæiske Centralbanks økonomiske stabilitetskrav?” Læs artiklen.


Ledelse i tre tidszoner

Har du danset salsa i solnedgangen på Long island citys nye havnefront? Beundret Brooklyns hippe lejligheder med udsigt til vandet. Sundet dig på en af High Line Parks jernbanebænke. eller med national stolthed beskuet Bjarke Ingels lejlighedspy- ramide på 57th gade? Hvis – så har du mærket, hvor suverænt Amanda Burden, New Yorks byplanlægger fra 2002 til 2013, formede sin by. Læs artiklen.