Mette Norgaard

Børsen Columns 2018

 

2018


For ti år siden besøgte jeg en septemberdag New York Stock Ex- change sammen med en topchef og 20 af hans ledere. Vi gik rundt på The Trading Floor og besøgte også det hjørne, hvor virksomhedens aktier i mange år blev handlet. Der var usædvanligt mange journalister til stede den dag. Der var en summen i rummet – en fornemmelse af, at noget var i gære. Læs artiklen.

Ro på!


Strategisk prioritering er personligt

Da jeg for mange år siden flyttede til Californien, blev jeg leder for behandlingen af 250 børn med handicap i Ventura County. En ny lovgivning, proposition 13, medførte en dramatisk nedsættelse af ejendomsskatten og dermed voldsomme nedskæringer i den offentlige sektor, herunder også i ydelserne til “mine” børn. Læs artiklen.


Virksomheder skal køre med dobbelt bundlinje

Jeg sidder i New Yorks undergrund, på vej hjem fra et møde med topledere fra privathospitalet NYU Langone Health, da jeg læser Blackrocks utrolige udmelding: Nu skal de virksomheder, som gerne vil have en bid af Blackrocks seks billioner investeringsklare dollar, ikke kun give godtfinansielt afkast, de skal også bidragetil samfundet. Læs artiklen.