Mette Norgaard

Børsen Columns 2018

 

2019

IA Coruña i Spanien, hvor jeg tilbringer min sommer, er tempoet stille og roligt, selv hos taxichaufførerne. Derfor var det lidt af et chok, da jeg den anden dag kørte med en gut, der på en fem minutters tur havde tre små eksplosioner forårsaget af en besværlig vending, en gammel mand, der krydsede vejen lidt langsomt, og en varebil, der tog for meget plads. Chaufførens humør forplantede sig næsten fysisk til mig på bagsædet, og jeg tænkte “sikke dog et spild af energi.” Læs artiklen.

Kan du styre dig?


Formålsdrevne virksomheder var temaet, da Rebecca Henderson, økonomiprofessor på Harvard University, i sidste uge åbnede det årlige CEO topmøde på The Center for Higher Ambition Leadership. I auditoriet gav hun os (35 CEOs samt diverse eksperter), en hæsblæsende time med et helt semesters lektioner i nødvendigheden af og muligheden for at gentænke kapitalismen. Henderson konkluderede, at de formålsdrevne virksomheder ikke alene er mere profitable og innovative end de traditionelle – de er også nøglen til at genopfindekapitalismen. Læs artiklen.

Fortjener topledere samfundets tillid?


Vi befinder os på øverste etage af 70 Washington Square South. Her, højt hævet over den livlige summen af studerende, holder administrationen på New York University (NYU) til. I stolen over for mig sidder Stacie Bloom, som jeg lærte at kende, da hun for tre år siden deltog i Higher Ambition Leadership Institute (HALI)– det etårige forløb for executives, jeg er ansvarlig for. Læs artiklen.

Vokser din hjerne?


2018


For mange år siden blev jeg inspireret af Stephen Coveys tanker om principbaseret ledelse og blev derfor konsulent for Covey Leadership Center. Her stod jeg sammen med tre af virksomhedens grundlæggere for den ugelange retræte for topledere i Sundance, Utah, tæt på bjergenes tinder og stjernerne. Læs artiklen.

Hvor god kan du blive?


For ti år siden besøgte jeg en septemberdag New York Stock Ex- change sammen med en topchef og 20 af hans ledere. Vi gik rundt på The Trading Floor og besøgte også det hjørne, hvor virksomhedens aktier i mange år blev handlet. Der var usædvanligt mange journalister til stede den dag. Der var en summen i rummet – en fornemmelse af, at noget var i gære. Læs artiklen.

Ro på!


Strategisk prioritering er personligt

Da jeg for mange år siden flyttede til Californien, blev jeg leder for behandlingen af 250 børn med handicap i Ventura County. En ny lovgivning, proposition 13, medførte en dramatisk nedsættelse af ejendomsskatten og dermed voldsomme nedskæringer i den offentlige sektor, herunder også i ydelserne til “mine” børn. Læs artiklen.


Virksomheder skal køre med dobbelt bundlinje

Jeg sidder i New Yorks undergrund, på vej hjem fra et møde med topledere fra privathospitalet NYU Langone Health, da jeg læser Blackrocks utrolige udmelding: Nu skal de virksomheder, som gerne vil have en bid af Blackrocks seks billioner investeringsklare dollar, ikke kun give godtfinansielt afkast, de skal også bidragetil samfundet. Læs artiklen.