Mette Norgaard

Børsen Columns 2018

 

2018


For mange år siden blev jeg inspireret af Stephen Coveys tanker om principbaseret ledelse og blev derfor konsulent for Covey Leadership Center. Her stod jeg sammen med tre af virksomhedens grundlæggere for den ugelange retræte for topledere i Sundance, Utah, tæt på bjergenes tinder og stjernerne. Læs artiklen.

Hvor god kan du blive?


For ti år siden besøgte jeg en septemberdag New York Stock Ex- change sammen med en topchef og 20 af hans ledere. Vi gik rundt på The Trading Floor og besøgte også det hjørne, hvor virksomhedens aktier i mange år blev handlet. Der var usædvanligt mange journalister til stede den dag. Der var en summen i rummet – en fornemmelse af, at noget var i gære. Læs artiklen.

Ro på!


Strategisk prioritering er personligt

Da jeg for mange år siden flyttede til Californien, blev jeg leder for behandlingen af 250 børn med handicap i Ventura County. En ny lovgivning, proposition 13, medførte en dramatisk nedsættelse af ejendomsskatten og dermed voldsomme nedskæringer i den offentlige sektor, herunder også i ydelserne til “mine” børn. Læs artiklen.


Virksomheder skal køre med dobbelt bundlinje

Jeg sidder i New Yorks undergrund, på vej hjem fra et møde med topledere fra privathospitalet NYU Langone Health, da jeg læser Blackrocks utrolige udmelding: Nu skal de virksomheder, som gerne vil have en bid af Blackrocks seks billioner investeringsklare dollar, ikke kun give godtfinansielt afkast, de skal også bidragetil samfundet. Læs artiklen.